„Pirmkursniek, te raksta Tava Temīda. Tavi soļi vēl nebija dzirdami fakultātes gaiteņos, kad es no turienes pazudu. Esmu tāpat kā zināšanas pirms kārtējā starppārbaudījuma, kuru vietā tagad greznojas tukšums. Tu biji pārliecināts, ka man tur ir jābūt. Bet manis tur vairs nav. Neskumsti – gan jau mūsu ceļi vēl kādreiz satiksies. Varbūt tas pat notiks ātrāk, nekā Tu cerēji...”  

Šādu sirdi plosošu ziņu saņēma Studentu pašpārvalde un uzreiz sapratām, ka laika vairs nav daudz – fakultātes gaiteņos esi apgrozījies pietiekami ilgi, un mēs ticam, ka tieši Tu spēsi atrast mūsu pazudušo Temīdu savu iesvētību – Jauno Juristu dienu -  ietvaros.
Arī šogad jaunos studentus sagaidīs pārbaudījumi gandrīz visas nedēļas garumā no 23.-26.oktobrim:

23.10. Diskusija ar īpašajiem viesiem

JF konferenču zālē plkst. 18.00
Kopā ar lektoru Gunāru Kūtri un Jāni Iesalnieku diskutēsim par aktuālo pilsoņu un nepilsoņu statusu un tiesisko regulējumu.

24.10. Pirmkursnieku un fakultātes mācībspēku biljarda turnīrs

Pool House "BAMS", Cēsu ielā 18, plkst.19.00
Sirdsapziņa neļaus Tev laist garām iespēju stāties “aci pret aci” ar kursabiedru, sacenšoties par labākā biljarda spēlētāja titulu! Informāciju par komandu veidošanas kārtību saņemsiet, rakstot uz e-pastu jfsp@lu.lv.

25.10. Jauno juristu kvalifikācijas eksāmeni

Pulcēšanās LU vestibilā (garderobēs), plkst.18.15
Tas liktenīgais vakars, kad fuksis pārtop par pilntiesīgu studentu jeb Tavas iesvētības! Nebīsties - lai gan pārbaudījumi ir paredzēti, lai tos spētu pārvarēt tikai cienīgākie jurisprudences studenti, mēs esam pilnīgi pārliecināti, ka Jūs visi tādi esat. Nāc kopā ar grupas biedriem un pierādiet, ka tieši Jūs esat spējīgi sameklēt rokā pazudušo Temīdu!

26.10. Tiesas procesa paraugizspēle

Klātienē JF konferenču zālē plkst. 18.15 | Tiešraides video internetā vai 41. auditorijā
Pēc enerģiskajām iesvētībām ļausim Jums izbaudīt tiesu izspēles paraugdemonstrējumu kā skatītājiem. Lomās iejutīsies nozares profesionāļi – mūsu fakultātes pasniedzēji. Tiesu izspēles ir lielisks veids, kā ļaut studentiem iejusties reāli praktizējoša jurista ādā. Tā ir arī iespēja iegūt neatsveramu pieredzi turpmākajās studiju gaitās un labu ierakstu savā CV. Jau šogad pirmkursniekiem mācību ietvaros notiks tiesu izspēles semināros, tāpēc izspēles apmeklējums ir ieteicams, lai redzētu klātienē pašu procesu. Kā arī patīkamākais ceturtdienas vakara noslēgums kursa un fakultātes biedru vidū:

Jauno juristu balle

"Paldies Latiņam", Grēcinieku ielā 11a, Rīgā, ieeja no plkst.22.00
Tiks sumināti kvalifikācijas eksāmena nomināciju ieguvušās grupas un biljarda spēles uzvarētāji. Neatņemama balles sastāvdaļa ir tradicionālais juristu zvērests, tāpēc, ja vien nevēlies palikt par fuksi visus nākamos studiju gadus, Tev tur ir jābūt!

Dalīties