Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Studentu pašpārvalde turpina aizsākto tradīciju – izglītojošā pasākuma “Juristu Pirmsaristotelis 2019” organizēšanu. Pasākuma mērķis ir fakultātes pilna un nepilna laika nodaļas 1. kursa studentus iepazīstināt ar Latvijas Universitātes vēsturi un tradīcijām, kā arī ar studiju vidi un procesu Juridiskajā fakultātē un ļaut sadraudzēties savā starpā.  

Pasākuma norise plānota divās daļās – vispirms studenti iepazīs Juridiskās fakultātes un jaunās alma mater telpas un vidi, bet vakarpusē neformālā gaisotnē pavadīs lielisku laiku ar jaunajiem kursabiedriem un vecāko kursu studentiem.

Pasākuma sākums plānots 31.augustā plkst. 14.00, kad LU Mazajā aulā ar uzrunu sanākušos studentus sveiks fakultātes dekāne, pašpārvaldes vadītāja.

Pēc tam jaunie studenti dalīsies grupās, kādās visa semestra garumā turpinās studēt, lai kopā apmeklētu Studentu pašpārvaldes un pasākuma atbalstītāju sarūpētās pieturvietas. Dažādās auditorijās viesi no vispārējās jurisdikcijas tiesu darbinieku vidus, advokatūras pārstāvji, Satversmes tiesas darbinieki, eksperti no Tiesībsarga biroja, Latvijas lielāko zvērinātu advokātu biroju pārstāvji (ZAB “Sorainen”) stāstīs studentiem par tiesību zinātņu nozīmi darba tirgū, iepazīstinās ar nākotnes iespējām, dos vērtīgus padomus un ļaus gūt ieskatu praksē, vadot tiesas procesa izspēli LU Juridiskās fakultātes tiesas sēžu zālē.

Studentu pašpārvaldes aktīvisti studentus vedīs ekskursijā pa LU galveno ēku, ļaujot ielūkoties vietās, kur pēcāk var neizdoties vairs nonākt, vienlaikus klāstot par iesaistīšanās iespējām arī LU darbīgajā studentu dzīvē gan Senātā, gan LU Studentu padomē (LUSP), gan pašpārvaldē.

Mūs atbalsta:

Ģertrūdes ielas teātris

Par etnomuzeju “Cepures pasaule”

Šajā muzejā ir apskatāmas galvassegas, kas vienmēr bijušas tautas tērpa kvintesence, kas atspoguļo tautas tradīcijas un kultūru.

Muzejā apmeklētājs var iepazīties ar pasaules tautu tradicionālajām cepurēm: seni apzeltītie kokošņiki, kroņi, rotāti ar dārgakmeņiem, maģiskās afrikāņu ķiveres-maskas un iespaidīgas Āzijas šamaņu cepures.

Kolekcijas pamatlicējs ir zinātnieks un ceļotājs Kirils Babajevs, viņš uz Rīgu ir atvedis simtiem dažādu galvassegu, kas pārstāv daudzu aizejošo vai izzudušo etnosu kultūru.

„Pasaules cepuru muzejā” šīs cepures varēs ne tikai aplūkot, bet arī nofotografēt un uzlaikot.

Savukārt tiem, kas vēlas iedziļināties galvassegu vēsturē un iemācīties pīt vainagus un darināt cepures, ir laipni aicināti uz muzejā rīkotajām speciālistu lekcijām un meistarklasēm, kas notiks latviešu, krievu un angļu valodā.

Aicinām pieaugušos un bērnus doties pasaules ceļojumā mūsu muzejā!

Muzeja adrese: Vīlandes iela 7-12, Rīga

Dalīties