Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes Pirmsaristotelis šogad notika 31.augustā, kad Mazajā aulā pulcējās studiju gaitas uzsākušie studenti. Sanākušos studentus uzrunāja JF Studentu pašpārvaldes vadītāja Alvīne Paštore un LU JF dekāne Anita Rodiņa. Pacilājošie ceļavārdi un mudinājumi studēt “pastāvīgi un patstāvīgi” iedvesmoja jaunajam studiju gadam.

Studenti tika sadalīti grupās, lai iepazītos un sadraudzētos, vienlaikus izpētot jaunās alma mater sienas un vidi. Dažādās JF auditorijās studējošos sagaidīja lektori no Augstākās tiesas, Satversmes tiesas, Tiesībsarga biroja, Tieslietu ministrijas, ZAB “Sorainen”, prokuroru un notāru rindām. Viesi klāstīja par nākotnes karjeras iespējām, deva vērtīgus padomus un ļāva praktiski saprast katras tiesību aizsardzības iestādes darbību.

Studentu pašpārvaldes aktīvisti studentus veda ekskursijā pa LU galveno ēku, ļaujot ielūkoties vietās, kur pēcāk var neizdoties vairs nonākt, vienlaikus klāstot par iesaistīšanās iespējām arī LU darbīgajā studentu dzīvē gan Senātā, gan LU Studentu padomē (LUSP), gan pašpārvaldē.

Lai studentus nemāktu nogurums pēc ilgās jošanas pa universitāte, par uzkodām un dāvanām bija parūpējušies mūsu dāsnie atbalstītāji. Pateicamies par atbalstu: “Ādažu čipsiem”, “Bauskas alum”, “FUGU suši”, “Canelle Bakery”, “Ģertrūdes ielas teātrim”, muzejam “Cepures pasaule”.

Attēli no pasākuma pieejami Facebook lapā.

Dalīties